Eindelijk laten we nog eens van ons horen!

Wat vooraf ging …
Dankzij het harde werk van Bal Moderne Academy vorig jaar, in samenwerking met GC Ten Weyngaert en Gemeente Vorst, zijn we er in geslaagd om een schatkist te vullen met filmpjes van Bal-Moderne-dansen: van de evergreens uit de jaren 90, tot de gloednieuwe choreografieën op muziek van Queen B en vele anderen. Deze filmpjes tonen duidelijk de basisstructuur en bewegingen van elke dans en zullen heel binnenkort voor iedereen beschikbaar zijn in onze ‘Bal Moderne Online Library'. In deze geweldige verzameling zitten ook heuse 'road-movies', gefilmd op tournee van Korea tot Canada, van Bretigny tot Brugges... , gemonteerd door Jean-Michel Agius. Hartverwarmende herinneringen die we willen delen en koesteren.

Wat er aan zit te komen …
2018 wordt een jaar van verjaardagen. Eerst en vooral wordt Bal Moderne zelf 25 jaar jong! En dit betekent dus groot feest.

2018 betekent ook de 50ste verjaardag van Mei '68. Reden genoeg voor een speciale, rebelse editie: A Love BM! We gaan er mee op tournee in het seizoen 2018-2019.

2018 markeert tot slot ook de honderdste verjaardag van het einde van WO1. We hernemen de choreografieën die we in 2014 maakten om het begin van de oorlog te herdenken en we creëren nieuwe waarin de nadruk zal liggen op vrede en verzoening.

Heel binnenkort …
In de herfst van dit jaar lanceren we een gloednieuw concept: The BM Sessions. Het zal niet zo zeer gaan over het aanleren van danspasjes maar meer over het aanvuren van dat deel van u dat altijd aan het dansen is. Wat wel hetzelfde blijft is de aanwezigheid van professionele choreografen en dansers om u te begeleiden.

 

 

Bal Moderne Agenda